top of page
Taina-gaala_web.jpg

UUTISET

Juhlitaan mokaa! -festivaali

 

Taina Mäki-Ison juhlavuosi

Kanneltalo ke 25.10.2023 – la 28.10.2023

 

Kukapa meistä ei joskus mokailisi? Mokat nolottavat tai naurattavat, toisinaan ne opettavat. Klovneriassa moka on suorastaan välttämätön ponnahduslauta yllätyksiin.

 

Lokakuussa 2023 Kanneltalossa juhlitaan Taina Mäki-Ison erinäisiä ikä- ja työvuosia. Ohjelmistossa nähdään ensiesitys hänen ohjauksestaan JooEi!, aiempia soolojaan sekä uutta klovnimateriaalia festarin päättävässä gaalaillassa.

Vuosi 2023 on Tainalle yhtä juhlaa: hän täyttää 60 vuotta, syksyllä 20 vuotta sitten Klovnitohtori Tanttarulla aloitti Sairaalaklovneissa ja 35 vuotta sitten alkoi hänen kolmivuotinen kautensa Lapin läänin näyttämötaiteen ohjaavana läänintaiteilijana. Taina on ohjannut ainakin 45 vuotta. Klovnina hän on esiintynyt ensimmäisen kerran 48 vuotta sitten Sirkusperhe-esityksessä.


Ennen kaikkea Kanneltalossa juhlitaan klovneriaa kohtaamisen taiteena; vuorovaikutuksellista läsnäoloa, leikkiä ja rakkautta täynnä olevaa taidemuotoa. Eri-ikäisille suunnatut esitykset luovat retrospektiivisen katsauksen Mäki-Ison klovniuteen. Mukana mokailemassa ovat myös mm. Hanna Terävä, Jouni Bäckström ja Anitta Ahonen.

bottom of page